piątek, 31 października 2014

Śniadaniowa pasta malinowo-rabarbarowa z żurawiną

Lubicie śniadania na słodko? Ja lubię zarówno na słodko jak i wytrawnie. Nie lubię za to monotonii, dlatego staram się żeby to nie była zwykła kanapka z szynką czy dżemem. Kiedy tylko mam czas staram się urozmaicać swoje śniadania, ale zawsze ich składnikiem musi być warzywo lub owoc. Dzisiaj polecam Wam szybki przepis na pastę śniadaniową z twarogiem. 4 składniki, 2 minuty roboty i pyszny dodatek do pieczywa, naleśników, placuszków czy gofrów gotowy!

Składniki (na małą miseczkę pasty):
  • 125 g półtłustego lub tłustego twarogu (lub gładkiego naturalnego serka kanapkowego)
  • 1,5 łyżki dżemu z rabarbaru (u mnie Łowicz)
  • 1 łyżka dżemu malinowego
  • 2 łyżki suszonej żurawiny

Przygotowanie:

Twaróg rozgnieść dobrze widelcem.

Dodać dżemy rabarbarowy i malinowy (w sezonie można rozgnieść pół szklanki świeżych malin).

Wszystkie składniki wymieszać, dodać suszoną żurawinę i ponownie wymieszać.

Podawać do kanapek, naleśników, gofrów, placuszków itd.

Smacznego :)


Dżem dobry, pobudka

1 komentarz:

Cieszę, że tutaj jesteś :) Podziel się swoją opinią!
Anonimie podpisz się proszę chociaż imieniem :)