czwartek, 22 czerwca 2017

Sałatka caprese

W takie upalne dni najlepiej sprawdzają się chyba chłodniki i sałatki. U nas dzisiaj na talerzach caprese czyli pomidory z mozzarellą i bazylią do tego szklanka zimnej lemoniady. Prosto, szybko i pysznie!

Składniki na 2 porcje:
  • 3-4 pomidory
  • 2 kulki mozzarelli
  • świeża bazylia
  • oliwa z oliwek
  • ocet/glassa balsamiczna
  • sól, pieprz do smaku
  • pieczywo do podania

Przygotowanie:

Pomidory umyć i pokroić w plastry.

Kulki mozzarelli odsączyć z zalewy i pokroić.

Na talerzach ułożyć na zmianę plastry sera i pomidorów.

Posypać listkami świeżej bazylii, polać oliwą i glassą balsamiczną.

Doprawić do smaku solą i pieprzem. 

Podawać ze świeżym pieczywem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cieszę, że tutaj jesteś :) Podziel się swoją opinią!
Anonimie podpisz się proszę chociaż imieniem :)